Flanel ruha a hideg napokra/Flannel Friday dress

Igaz, hogy egy jó ideje már, hogy nem írtam, de ez nem azt jelenti, hogy ez idő alatt nem is varrtam, ellenkezőleg 🙂

Even though I haven’t been writing for a while it doesn’t mean I haven’t been sewing, on  the contrary 🙂

Montanába nem  volt elég időm és, ami azt illeti inspirációm sem, hogy újabb bejegyzést írjak a bloghoz. Annyi minden történt az utóbbi időben ami a napi rutinunkat megbolygatták-pl. az ovi kezdés és még egyebek is.

I didn’t have enough time and a matter of fact even less inspiration to add a post to my blog. So manny things have happened lately that have turned our daily outine upside down- like nursery and a few other things.

De az inspiráció megérkezett amikor Celina a Petit a Petit+ Family-től lehetővé tette, hogy tesztelhessem a Friday ruhát.

But inspiration came thanks to Celina from Petit a Petit+ Family who gave me the chance to test the Friday dress pattern.

p1040228h

 

p1040179h

Könnyebb volt megvarrni mint gondoltam volna. Az igazat bevallva olyan verziót választottam amihez nem kellett rejtett cipzárt varrni, ez egy kicsit próbára tett volna 🙂

Sewing this dress  was easier than I thought it would be. Well, the truth being said I made the version that didn’t require using an invizible zipper, that would have been a little challenging for me 😉

p1040204b

p1040215h

Szeretem, hogy sok variációba megvarrható és ráadásul 4 gallér típus közül lehet választani-mandarin, klasszikus, kerekített és masnis. És mind tetszik! Eredetileg a klasszikus gallért szerettem volna megvarrni, de a végén kiderült, hogy “csak” a mandarin gallérhoz van elegendő anyagom- amit amúgy is nagyon kedvelek.

The dress can be made in so manny different styles, it even has 4 collar options- mandarin, pointy, rounded, ruffle bow and I like them all. My intention was to make a pointy collar, but it turned out I had enough fabric to make “only” the mandarin collar- which I love.

p1040199h

Az anyagról: néhány hónapja vettem  ezt a puha, meleg flanel anyagot és úgy gondoltam tökéletes lesz ehhez a projekthez. Nagyon nagyon tetszik a végeredmény, olyan jó erre az időszakra és szerintem aranyos lesz Karácsonyra is 🙂

About the fabric: I bought this cosy soft flannel fabric some time ago  and it seemed to be perfect for this project. I really really like the final result, so good for this time of year. It will be nice for Christmas too 🙂

p1040166h

Kicsi kincs 🙂

Little treasure 🙂

A szabásminta két napig kedvezményesen megvásárolható az Upcraft Clup honlapján, majd ezt követően  Celina honlapján is elérhető lesz.

You can get your copy of the dress on Upcraft Club 25% off for the first two days, and in Celina’s webshop after that. 

 

Advertisements

4 thoughts on “Flanel ruha a hideg napokra/Flannel Friday dress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s