Zsinóros zsák…egyszerűen

Ovi kezdésre készülve többek között egy  zsinóros hátizsákot varrtam R.-nak, hiszen már jó ideje, hogy  halogattam a dolgot, de mostanra aktuálissá vált.

Méricskélések után úgy gondoltam, hogy egy 30×30 cm-es hátizsák  pont jó lesz neki. Valamilyen oknál fogva soft-shell anyagot használtam (nagy előnye, hogy nem foszlik, ezért a széleket nem kellett eltisztázni). Szükségünk lesz még két darab kb. 1 m-es zsinórra is.  Ha zsinór “bújtatót” is szeretnénk (a kis “fülecskék” a zsák alján) vágjunk ki két keskeny csíkot, vagy  használjunk szalagot hozzá, pl. grosgrain-t. Én két 7×2 cm-es darabot szabtam ki.

Kezdjük el! Szabjunk ki egy egy 32 x 66 cm-es darabot (megjegyzés: 1 cm-es varrásráhagyással dolgoztam) és szükség esetén (anyagtól függően) dolgozzuk el a két hosszú szélét (overlock/cikk-cakk öltés) .

 

A zsinórház készítése: mindkét oldal felső szélét hajtsuk befelé, először 1 cm-t (varrjuk le ha szeretnénk, vagy csak vasaljuk) majd 2 cm-t és a lehajtott rész alját varrjuk le közel a széléhez.  Ha vastagabb zsinórt, esetleg szalagot használunk a zsinórházat szélesebbre kell készíteni.

P1040094

P1040096

Hajtsuk ketté a zsákunkat, színt színnel szembe, fonák résszel kifelé.  Fogjuk a két szalag csíkot, hajtsuk ketté és 1 cm-rel a zsák két alsó sarkától  “szendvicseljük” az oldalai közé. Rögzítsük, hogy ne csússzon ki.

P1040102

Így fog kinézni:

P1040101

 

1 cm-es varrásráhagyással varrjuk le a két szélet szabadon hagyva a zsinór nyílásokat.

P1040105

 

P1040106

P1040107

Egy biztosító tű segítségével fűzzük az egyik zsinórt a zsinórházba a jobb széléről indulva, majd bujtassuk át egyik “fülecskén” és csomózzuk össze a két végét. Fűzzük be a második zsinórt is, de ezúttal a zsinórház másik oldaláról indulva (bal). És készen is vagyunk!!

P1040108

Egy maci arc is került rá, hogy szimpatikusabb legyen 🙂

P1040113

Mozgásban…

IMAG6616

IMAG6619h

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Zsinóros zsák…egyszerűen

  1. Pingback: Raglan pizsi/ Raglan pj’s | A cérna végén

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s