Játszó ruha /Playtime dress

Már rég ki akarom próbálni az Oliver+ S szabásmintákat és, annak ellenére, hogy korábban megvettem a Swingset szoknyát nem volt még rá alkalmam, hogy meg is varrjam. A napokban egy akció során megszereztem a Playtime ruha (és leggings) szabásmintáját amit már egy ideje kinéztem R.-nak. Tetszik a ruha egyszerű stílusa, de mégis vannak aranyos részletek melyekkel lehet játszani.

I have been wanting for a long time to try out one of Oliver+S patterns, and even if I have already purchased before the Swingset skirt I couldn’t quite get myself to make it yet. There was a sale one of these day so I thought I would get my hands on  the Playtime dress (and leggings). I like the simple style of this dress, but still has some very cute  details that one can play around with.

P1030503e

P1030505e

A ruha sokoldalú, használható hozzá szövet és rugalmas anyag is, laza stílusú és minden alkalomhoz illő. Az utasítások nagyon egyszerűen követhetőek, professzionálisak. Olvastam, hogy O+S szabásminták kissé nagyobb méretezésűek és ezt alá is tudom támasztani. 2-es méretet varrtam a majdnem 3 évesemnek. Jersey-t használtam hozzá, lehet ezért is kissé (túl) laza lett, de így is nagyon aranyos. Legközelebb ha rugalmas anyagot választok egy számmal kisebbet készítek és lehet rövidebbet is.

The dress is very versatile, it can be made with woven or knit fabric, it’s a loose fit and perfect for all occasions. The instructions are very easy to follow, very professional.  I’ve read that O+S patterns run a little big and I can confirm that. I made size 2 and R. is almost 3 years old. I used jersey fabric, so maybe that is one of the reasons the dress is a little (too) loose on R., but still very  very cute. Next time I’ll use knits I will size it down and maybe make it a little shorter. 

P1030482e

P1030477e

Tetszik a hamis gallér mely díszvarrással készül és nem tudtam megállni, hogy ne varrjak rá gyöngyöket 🙂 A hátán gombok helyett gyöngy-szerű  patenteket. Nagyon szeretem ez a szabásmintát és biztos felhasználom még újra meg újra. Már tervezek egy ujjatlan verziót is, meg egy tunikát leggingsel 🙂

I like the faux collar made with topstitching and I couldn’t resist sewing some beads on it 🙂 For the back closure I used pearl-like snaps instead of buttons. I really like this dress and I will definitely make it again and again. I am already planning a sleeveless version for the hot summer days and a tunic with leggings 🙂

P1030495e

P1030506e

Szabásminta/ Pattern: Playtime dress Oliver+S

Anyag/ Fabric: Mondepot

Advertisements

One thought on “Játszó ruha /Playtime dress

  1. Pingback: My Favorite Oliver + S Pattern: Diana From Bióka | Blog | Oliver + S

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s