Egy tavaszi kabát/A coat for spring

 

Itt a tavasz és itt az ideje, hogy a téli kabátot eltegyük és elővegyük a vékonyabbat…ha van. Mert R hirtelen kinőtt mindent! Sebaj, itt a jó alkalom az újabb alkotásra! Bár eredetileg télire terveztem megvarrni a Berlin kabátot, rájöttem, hogy tökéletes tavaszra/őszre is, minden a bélésen múlik.

A szabásmintát An a Straight Grain-től tervezte, egyébként az ő szabásmintái a legjobbak ami a leírást, szerkesztést stb. illeti. Már rég tervezem megvarrni tőle az Ishi ruhát és ahogy látom az időjárás is támogat ebben 🙂

 

Spring is in the air and here is the time to put away the winter coats and take out the lighter ones …that is if you have one. Because R outgrew everything all of a sudden! So here’s a good opportunity for a new creation! Originally I planned to make the Berlin coat for winter but I realised it could be perfect for spring / autumn also, it all depends on the lining. 

 

The pattern is designed by An from Straight Grain. Her patterns are the best! I have been planing for a while to make the Ishi dress and giving the splendid weather I think now is the time for it 🙂

P1030262w

 

A külsőhöz steppelt szabadidő-szerű anyagot használtam, a belső részéhez pedig egy nagyon aranyos biciklis jerseyt amit a Fabrikashopban találtam. Azért, hogy majd a hűvösebb napokra is jó legyen,  a szabásmintának megfelelően bélést is használtam (egy vékonyabb, pamut bélést amit a Pamutti webshopból rendeltem), de ezt akár ki is lehetne hagyni.

For the outer layer I used some kind of quilted sweater fabric, for the inside I chose a very cute jersey fabric with bicycles that I found at Fabrikashop.  I wanted to make it suitable for chilly weather, so I used a lighter cotton interlining that I bought from Pamutti webshop, but I think you can leave this part out if you don’t want to make it too warm.

P1030266w

 

Néhány részlet…

Details…

P1030267w

 

A Berlin kabát szép kívül-belül!

The Berlin coat is beautiful inside and out!

P1030274w

Tetszik a végeredmény!  🙂

I’m pleased with how it turned out! 🙂

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Egy tavaszi kabát/A coat for spring

  1. Pingback: Tavaszi kabát őszre/ Spring coat for autumn | A cérna végén

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s